Gezond Tussend'ooren

Inleiding

Gezonde tussendoortjes, supergoed!
Jongeren Op Gezond Gewicht stimuleert ouders gezonde keuzes te maken

‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpen de JOGG-gemeenten (Jongeren op Gezond Gewicht) Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

Aanbod

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je in januari en februari diverse plekken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is! 

Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter, zij verbruiken veel energie op een dag. Zij hebben tussendoortjes dus wel nodig.

Om ouders te helpen bij het kiezen van een gezonder tussendoortje, hangen er in supermarkt de Plus, gezondere keuze kaartjes. De kaartjes hangen bij producten die gezonder zijn om aan uw kind te geven als een tussendoortje. Op de kinderdagverblijven wordt er ook extra aandacht aan de campagne gegeven. Zo hangen er posters van de campagne en gaan kinderen aan de slag met een knutselplaat. Ouders krijgen een boodschappenlijstje mee voor een gezond tussendoortje. 

In Putten zijn de boodschappenlijstboekjes te verkrijgen bij de kinderopvangorganisaties; Kindcentrum Putten, Kiekeboe en ‘t Zwaluwennest en bij de supermarkt Plus. 

Downloads

kleur en knutselplaten Gezond tussend'ooren