SnoepGroente

Inleiding

Wij helpen kinderen én hun ouders om dagelijks meer groente te eten. Het eten van groente is erg lekker en gezond. Groente is tegenwoordig populairder door de snoepgroente! Deze fungeren fantastisch als snack of tussendoortje voor op school, op je werk of gewoon thuis. Dit zorgt ervoor dat wij nog meer aandacht willen geven aan het eten van groente buiten de avondmaaltijd om. Vandaar de slogan: SnoepGroente! Elk najaar wordt deze campagne herhaalt. Tijdens de campagne kun je door middel van lesmateriaal meedoen met de campagne. Ook organiseren we altijd leuke bijpassende activiteiten. 

Aanbod

Actief Putten en JOGG Putten hebben een aantal lespakketten ontwikkeld over SnoepGroente. Er is een lespakket 0-4 jarige (voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen) en een lespakket 4 t/m 12 jaar (voor het basisonderwijs).

Met de lespakketten kunnen organisaties aan de slag met verschillende lessen en opdrachten over SnoepGroente! Denk hierbij aan gezonde hapjes maken, creatief met groente, educatieve lessen over het kweken van groenten en nog veel meer. Door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken, verkennen de kinderen hun eten. Hiermee hopen wij dat ze meer kennis over het eten opdoen. Daarnaast doen ze ervaring op, zodat ze weten waar hun eten vandaan komt, meer nieuwe producten gaan proeven en zo meer interesse krijgen in groente.

Naast de lespakketten hebben de scholen ook nog keuze uit een aantal interactieve snoepgroente excursies. 

Video

Lespakket basisonderwijs

Lespakket kinderopvang

JOGGIE huren

SnoepGroente pakket

www.eetgroente.nl