Train de trainer - Pubers

Inleiding

Themagericht trainen en coachen van pubers

Jongeren in de puberleeftijd zijn druk bezig een eigen identiteit te ontwikkelen. Hormonen gieren door het lijf, ze spiegelen zich constant aan anderen, ze zoeken grenzen op en ze zijn altijd op zoek naar het nut van de opdrachten die ze krijgen. Het lichaam verandert, maar ook hun ideeën en identiteit. De zoektocht naar zelfstandigheid levert soms harde confrontaties op met de mensen om hen heen. De fase waarin ze zitten is anders dan die van jonge kinderen en dat vraagt om een heel andere benadering, ook door jou als trainer. Betrokkenheid, doelstellingen en doorzettingsvermogen zijn belangrijke thema’s in de ontwikkeling. Hier kun jij als trainer of coach een grote bijdrage aan leveren!

Tijdens deze scholing

  • Leer je over de werking van het puberbrein.
  • Ontdek je hoe je jezelf kan verplaatsen in pubers en hun drukke leven en leer je hoe je trainingen aantrekkelijker kan maken.
  • Is er aandacht voor wat er gebeurt in de hersenen wanneer je plezier hebt en waarom het belangrijk is om oefeningen uitdagend en leuk te maken.
  • Leer je pubers te betrekken bij de training door ze zelf steeds meer verantwoordelijkheid te geven en de regie aan hen over te dragen.

Voor wie*: Trainers, leiders en coaches
Training maandag 4 oktober van 19:30 uur tot 21:00 uur, Locatie: Theater Stroud (Brinkstraat 91, 3881BP Putten)

Training dinsdag12 oktober 2021 van 19:30 uur tot 21:00 uur, Locatie: Sportkantine Orion

*Deze training is alleen voor de deelnemende vereniging van het thema Preventie van de Open Club. (Schietvereniging Willhelm Tell, SV Putten wielerclub, SV Putten zaalvoetbal, Tafeltennisvereniging TVP, Tennisvereniging de Vale Ouwe, Voetbalvereniging Rood-Wit '58, Voetbalvereniging SDC Putten, Zwem en Poloclub Triton Putten, Volleybal OMS, Korfbalvereniging De Meeuwen en Gymnastiekvereniging Orion)

Downloads

Bestand downloaden